Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι το ανατολικότερο των Σποράδων νήσων και το πιο ήσυχο και γαλήνιο όλων. Με το υπέροχο φυσικό τοπίο, την πλούσια βλάστηση και την χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί, είναι ένας παράδεισος ηρεμίας για διακοπές στο Αιγαίο.

Όλη η θαλάσσια περιοχή γύρω από νησί έχει ανακηρυχθεί θαλάσσιο πάρκο γιατί σε αυτό ζει, η μεσογειακή φώκια που είναι το σπανιότερο είδος φώκιας "monachus-monachus" η οποία προστατεύεται καθώς είναι το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη.

Αν σας αρέσει η φύση και απολαμβάνετε την ησυχία και ηρεμία, τότε η Αλόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Μπορείτε να απολαύσετε όμορφους περιπάτους σε φυσικά μονοπάτια, να παρατηρήσετε τοπικά είδη πουλιών και φυτών, και να χαλαρώσετε σε πανέμορφες γωνιές θαυμάζοντας το φυσικό τοπίο.

Η Αλόννησος είναι νησί που έχει διατηρήσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα και δεν έχει αλλοιωθεί από τον οργανωμένο τουρισμό. Αν και είναι δημοφιλής προορισμός και άρτια οργανωμένη, παραμένει ένα παραδοσιακό νησί που σέβεται το φυσικό του περιβάλλον και ζει σε απόλυτη αρμονία με αυτό.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα απολαύσετε κολύμπι σε πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά όπως ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Μηλιά και η Στενή Βάλα. Με τα σμαραγδένια νερά και τα πεύκα να κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα, δεν μπορείτε παρά να χαλαρώσετε σε ένα τοπίο σαν αυτό.

Θαλάσσιες εκδρομές στα νησιά γύρω απ΄τη Σκόπελο που ανήκουν στο Θαλάσσιο Πάρκο, θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τη Σκόπελο σε όλο της το εύρος.

Η πόλη της Αλοννήσου προσφέρεται για μαγευτικούς περιπάτους, καθώς η θέα από εδώ είναι πανοραμική και σε κάθε γωνιά της ανακαλύπτεις εικόνες σχεδόν παραμυθένιες. Στην παλιά πρωτεύουσα του νησιού θα δείτε το κάστρο, και εικόνες βγαλμένες από άλλες εποχές.

Αν βρεθείτε στην Αλόννησο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά τον μήνα Αύγουστο, θα έχετε την ευκαιρία να παραβρεθείτε σε κάποιο πανηγύρι, ή πολιτιστική εκδήλωση του νησιού, και να θαυμάσετε τις παραδόσεις του νησιού όπως ο παραδοσιακός γάμος, που πραγματοποιείται τον 15 Αύγουστο.

Η Αλόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών για αυτούς που επιθυμούν ηρεμία και γαλήνη, μακριά από το άγχος και τον θόρυβο της πόλης. Σε αντάλλαγμα προσφέρει άπλετη φυσική ομορφιά, χαλάρωση και απολαυστική διασκέδαση.