Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και βρίσκεται ανάμεσα στη Σκιάθο (δυτικά) και στην Αλόννησο (ανατολικά). Είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, ειδικά μετά την ταινία "Mamma Mia" που γυρίστηκε στο νησί.

Η φυσική ομορφιά του νησιού, σε συνδυασμό με τα γραφικά χωριά και τα όμορφα θέρετρα, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για αξέχαστες διακοπές και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, που συνεχώς αυξάνονται.

Όπως όλα τα νησιά των Σποράδων, έτσι και η Σκόπελος έχει πλούσια βλάστηση και παντού επικρατεί το πράσινο που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το γαλάζιο και το γαλαζοπράσινο της θάλασσας της. Για αυτό και η Σκόπελος ονομάζεται και, το Σμαραγδένιο νησί.

Πρωτεύουσα της Σκοπέλου είναι η Χώρα, ένα γραφικό χωριό με στενά σοκάκια, πανέμορφους κήπους και μαγευτικές γωνιές που ξεδιπλώνουν την ομορφιά του νησιού.

Εκτός της Χώρας, υπάρχουν και άλλα χωριά εξίσου πανέμορφα και γραφικά, που αξίζει να επισκεφθείτε. Όλα είναι άρτια οργανωμένα τουριστικά και προσφέρουν ανέσεις και παροχές στον τομέα της διαμονής, διατροφής και διασκέδασης που θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα. Αξίζει να αναφέρουμε μερικά από αυτά όπως το Νέο Κλήμα, το Παλιό Κλήμα, και τη Γλώσσα.

Η Σκόπελος έχει πολλές παραλίες ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση και οι πιο οργανωμένες προσφέρουν παροχές όπως θαλάσια σπορ, beach bar κλπ. Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες είναι το Γλυφονέρι, ο Πάνορμος, ο Αγνώντας, Γλυστέρι, η Αγία Βαρβάρα, και το Λιμνονάρι. Σε μερικές παραλίες της Σκοπέλου η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς είτε με σκάφος (οι πιο ερημικές).

Στη Σκόπελο υπάρχουν αρκετά μοναστήρια και εκκλησίες ιδίως της μεταβυζαντινής περιόδου, με ιδιαίτερη ιστορία και πολύ εντυπωσιακό διάκοσμο. Μόνο μέσα στη Χώρα υπάρχουν 123 εκκλησίες και εκκλησάκια, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη, που σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βράχου, μαγεύει τους επισκέπτες του. Σε αυτό το εκκλησάκι γυρίστηκαν οι σκηνές του γάμου των ηρώων της ταινίας "Mamma Mia".

Η Σκόπελος είναι άρτια οργανωμένη τουριστικά και στον τομέα της διασκέδασης είναι πολύ αναβαθμισμένη. Θα βρείτε πανέμορφα καφέ και μπαράκια για να χαλαρώσετε από τις δραστηριότητες της μέρας, ενώ στα ταβερνάκια της και τα εστιατόρια θα απολαύσετε τοπικές γεύσεις αλλά και σπεσιαλιτέ της διεθνούς κουζίνας. Αν και είναι φημισμένη η στριφτή τυρόπιτα Σκοπέλου, μην διστάσετε να δοκιμάσετε και άλλες σπεσιαλιτέ του νησιού.

Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών για ηρεμία και χαλάρωση, θαλάσια σπορ, κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και διασκέδαση σε πανέμορφα στέκια. Όχι αδίκως, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.