Σκύρος

Η Σκύρος βρίσκεται στα ανατολικά της Εύβοιας και νότια των Σποράδων στις οποίες ανήκει και αποτελούνται από τη Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Είναι ένα πανέμορφο νησί με γραφικά χωριά και πανέμορφες παραλίες για απολαυστικές διακοπές γεμάτες ομορφιά.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού απλώνονται πανέμορφοι οικισμοί και θέρετρα, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και μαγεία . Από τη Χώρα που είναι και το κεφαλοχώρι του νησιού, στα πανέμορφα Μαγαζιά το μαγευτικό θέρετρο με την μεγάλη παραλία του, η Σκύρος ξεδιπλώνει τις ομορφιές της και σας προσκαλεί να τις γνωρίσετε.

Η Σκύρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, το λιμάνι του Βόλου και το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια. Επίσης διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις από περιοχές της Ελλάδας αλλά και διεθνή αεροδρόμια.

Είναι νησί με άριστη τουριστική οργάνωση και παρέχει σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του. Παρ΄όλο τον εκσυγχρονισμό των παροχών του, όμως το νησί έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και την φυσική ομορφιά του, προσφέροντας στον επισκέπτη την αυθεντική εμπειρία του Ελληνικού νησιού.

Η Σκύρος έχει πανέμορφες παραλίες για να απολαύσετε καλοκαιρινές στιγμές και δροσιά στα πεντακάθαρα νερά τους. Η περίοδος Ιουλίου και Αυγούστου είναι η περίοδος που έχει τους περισσότερους επισκέπτες και η μεγάλη αμμώδης παραλία που ενώνει τα Μαγαζιά και τον Μώλο είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Η Σκύρoς όμως εκτός από τις φυσικές της ομορφιές και τις παραλίες της, έχει και πολύ όμορφα αξιοθέατα, μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την ιστορία και το σίγουρα ενδιαφέρον παρελθόν της από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό μουσείο της Σκύρου, θα σας προσφέρουν πολλές πληροφορίες για τις παραδόσεις και την ιστορία του νησιού.

Αν αναζητάτε έναν προορισμό όπου θα απολαύσετε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, τότε η Σκύρος είναι αυτό που ζητάτε. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ποικίλες δραστηριότητες κοντά στη φύση όπως ιππασία, πεζοπορίες σε φυσικά μονοπάτια, κολύμπι, ψάρεμα και πολλά άλλα. Η μορφολογία του νησιού αλλά και οι φυσικές ομορφιές του, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τους λάτρεις της φύσης και της απόλαυσης.

Η Σκύρος κάθε χρόνο γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής και πολλοί επισκέπτες της επιστρέφουν για να απολαύσουν τις ομορφιές της ξανά και ξανά. Προφέρει κάτι διαφορετικό για τον καθένα και είτε επιθυμείτε διακοπές ηρεμίας είτε διακοπές δράσης, στη Σκύρο σίγουρα θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε.