Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Το χρονικό της θαλάσσιας συγκοινωνίας

1980

1981

1983

1984

1988

1995

2023

timeline

Στις αρχές του 1980 ιδρύθηκε στη Σκύρο με πάνδημη συμμετοχή η εταιρεία λαϊκής Βάσης “ΣΚΥΡΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” η οποία τον Μάϊο του ιδίου έτους αγόρασε το F/V “Κατερίνα”, 1000 κ.ο.χ. ναυπήγησης του 1975 που το μετονόμασε σε “Ανεμόεσσα” και ύστερα από έντονο αγώνα το δρομολόγησε από τον Σεπτέμβριο του 1980 στην τοπική γραμμή Κύμης – Σκύρου, χωρίς επιχορήγηση με καθημερινά δρομολόγια και διανυκτέρευση στην Κύμη.

timeline

Από το 1981 το F/B “Ανεμόεσσα” καθιέρωσε για τους θερινούς μήνες δύο δρομολόγια ημερησίως με ανταπόκριση προς και από την Κύμη των λεωφορείων του ΚΤΕΛ – Ευβοίας, ενώ το 1983 με κατάλληλη διασκευή αύξησε σημαντικά τους χώρους υποδοχής αυτοκινήτων.

timeline

Το 1983 το F/B “Σκύρος” αποσύρθηκε οριστικά από τη γραμμή.

timeline

Το 1984 καθιερώθηκε η αεροπορική σύνθεση του νησιού με αεροπλάνα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε καθημερινές πτήσεις το καλοκαίρι και τρεις πτήσεις τον χειμώνα, τις οποίες όμως διέκοψε αργότερα. Το 1985 συμπληρώθηκε το έργο της προβλήτας στη Λιναριά για την πλεύριση του πλοίου. Το 1986 υποβλήθηκαν στο ΥΕΝ αιτήσεις:
α) Από την εταιρεία “ΣΕΡΕΣ ΥΔΡΟΓΡΑΜΜΑΙ” για τη θερινή προσέγγιση Σκύρου στη γραμμή Β. Σποράδων και
β) από την εταιρεία “Γραμμαί Βορ. Αιγαίου” για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Κύμης – Σκύρου – Β. Σποράδων.

timeline

Οι αιτήσεις αυτές ύστερα από αιτιολογημένη άρνηση της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου, δεν έγιναν δεκτές, ενώ εξάλλου ανεκλήθη και η χορηγηθείσα το 1988 άδεια δρομολόγησης του F/B “Σκύρος” στη γραμμή Σκύρου – Κύμης κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Το Δεκέμβριο του 1988 η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου αγόρασε το νορβηγικό F/B “ULSNES”, 2000 τ. DW, το μετονόμασε “Λυκομήδης” και από τις αρχές του 1989 το δρομολόγησε στη γραμμή Κύμης – Σκύρου σε αντικατάσταση του F/B “Ανεμόεσσα”, το οποίο και πούλησε.

timeline

Έκτοτε το F/B “Λυκομήδης” με καθημερινά δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο και δύο ή και τρία δρομολόγια τη θερινή περίοδο συνεχίζει μονοπωλιακά την εξυπηρέτηση της τοπικής γραμμής Κύμης – Σκύρου. Συνεχίστηκε εξάλλου από το 1995 η εκτέλεση των δρομολογίων των Ιπτάμενων Δελφινιών με προσεγγίσεις Κύμης – Σκύρου – Σποράδων που βαθμιαία επεκτάθηκαν μέχρι Βόλου και Θεσ/νίκης. Σημειώνουμε ότι με την κανονική εκτέλεση των αφιξαναχωρήσεων του “Λυκομήδη”, το ΚΤΕΛ Ευβοίας ρύθμισε και το ημερήσιο δρομολόγιο του λεωφορείου για Κύμη με αναχώρηση από ΚΤΕΛ 3,30 ώρες πριν από τον απόπλου του πλοίου για Σκύρο. Ήδη όμως έχει ανακύψει το μεγάλο πρόβλημα της αντικατάστασης το “Λυκομήδη” με μεγαλύτερο και νεώτερο πλοίο.Συζητήσεις επί συζητήσεων μέσα και έξω από τις γενικές συνελεύσεις της ναυτικής εταιρείας δεν έχουν καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα. Το βέβαιο είναι ότι η αγορά ενός σύγχρονου πλοίου αναγνωρίζεται γενικά ως αναγκαία και επείγουσα ενόψει των νέων συνθηκών της ελληνικής ακτοπλοϊας.

timeline

Σήμερα η Εταιρεία κινεί υπερήφανα το πλοίο Αχιλλέας. Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία το 1987 και μετασκευάστηκε πλήρως στην Ελλάδα το 2004. Από το Μάρτιο του 2005 αντικατέστησε το πλοίο Λυκομήδης. Είναι όμως μεγαλύτερο, ταχύτερο και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες και οχήματα. Διαθέτει επίσης δύο σαλόνια τουριστικής και ένα διακεκριμένης θέσης, καθώς και τρία Bars, το ένα υπαίθριο, στο κυρίως κατάστρωμα.

Η Μετοχική Σύνθεση της ΣΝΕ

Η ΣΝΕ είναι εταιρία λαϊκής βάσης και είμαστε περήφανοι για αυτό. Με την ανάπτυξη της ΣΝΕ επενδύουμε στην ανάπτυξη και την προοπτική της Σκύρου.
Οι κύριοι μέτοχοι είναι ο Δήμος Σκύρου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Μονή του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚO
ΣΥΜΒΟYΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κυριάκος ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ του Γεωργίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιπποκράτης ΚΩΣΤΗΣ του Πέτρου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος ΦΤΟΥΛΗΣ του Κωνσταντίνου

ΜΕΛΗ

Γεώργιος ΑΝΔΡΕΟΥ του Εμμανουήλ

Κωνσταντίνος ΜΙΚΕΣ του Εμμανουήλ

Νικόλαος ΜΑΥΡΙΚΟΣ του Κωνσταντίνου

Ιωάννης ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ του Δημητρίου

Κωνσταντίνος ΤΡΑΧΑΝΑΣ του Σταματίου

Γεώργιος ΨΑΡΙΩΤΗΣ  του Δημητρίου

Το Ανθρώπινο Δυναμικό μας

H ΣΝΕ απασχολεί σήμερα 40 εργαζόμενους στο πλοίο και τα γραφεία, οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» της Εταιρίας. Η «οικογένεια» της ΣΝΕ έχει στόχο και δέσμευση την  εξυπηρέτηση, την ευγένεια και τον σεβασμό προς κάθε επιβάτη. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους γιατί είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Εταιρίας. Οι εργαζόμενοι μας είναι κάτοικοι του Νησιού και η Εταιρία κατ΄αυτόν τον τρόπο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης για τη Σκύρο.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία, ιδρύθηκε το 1980 κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, και έγινε πραγματικότητα ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, βασιζόμενη στο όραμα  μιας ομάδας ανθρώπων που προχώρησε  μπροστά  και ακολουθήθηκε από το σύνολο σχεδόν του Σκυριανού Λαού. Είναι ο ομφάλιος λώρος του νησιού μας με την ηπειρωτική χώρα, είναι πυλώνας και μοχλός ανάπτυξης του νησιού, εκφράζει την  αυτοπεποίθηση και την περηφάνια του Σκυριανού Λαού, είναι αίσθηση ασφάλειας και συνδρομής στον κάθε Σκυριανό, είναι εκεί για όλους και διαχειρίζεται  ένα καράβι που μόνο ελάχιστες μέρες το χρόνο (κυρίως λόγω καιρού) σταματά το ταξίδι του.

Η ΣΝΕ έχει ανθρωποκεντικό χαρακτήρα και οι πρωτοβουλίες της κινούνται πάντα προς αυτή την κατεύθυνση. Λόγω του ότι η ΣΝΕ είναι πρωτίστως ΣΚΥΡΙΑΝΗ Εταιρεία, φροντίζει με κάθε τρόπο να επιστρέφει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της σ’ αυτούς που την στήριξαν και την στηρίζουν: στον ΣΚΥΡΙΑΝΟ ΛΑΟ.

  • Η ΣΝΕ είναι η επαγγελματική διέξοδος και το μέλλον των ικανών Σκυριανών παιδιών, έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά ναυτικών και σε ποσοστό άνω του 90% χρησιμοποιεί ως πλήρωμα νέους από το νησί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 50 οικογένειες να βιοπορίζονται αποκλειστικά από την εργασία τους στο πλοίο μας.
  • Έχει σαν προτεραιότητα την στήριξη στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των Σκυριανών επιχειρήσεων – προμηθευτών.
  • Τα τελευταία χρόνια, μεσούσης τις βαθειάς κρίσης που βιώνει η πατρίδα τις, χορηγεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δωροεπιταγές για αγορές τροφίμων σε 40 περίπου οικογένειες αναξιοπαθούντων συμπολιτών τις.
  • Είναι ο Μεγάλος Χορηγός και Υποστηρικτής του Αθλητικού Ομίλου Σκύρου και των Ακαδημιών του, προκειμένου να προάγει το αθλητικό πνεύμα τις νέους του νησιού
  • Είναι Χορηγός και Υποστηρικτής όλων των Αθλητικών και Κοινωνικών Σωματείων του νησιού αλλά και εκτός Σκύρου: Σκοπευτικός Όμιλος Σκύρου, Σύλλογος Taekwondo «οι Πελασγοί», Ναυτικός Όμιλος Σκύρου, Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών (Σ.Σ.Ο.Π.Π.Α), Σύλλογος Ποδηλατών Σκύρου, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS κλπ.
  • Είναι Χορηγός και Υποστηρικτής του Δήμου Σκύρου σε τις τις Κοινωνικές και Αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.
  • Είναι Υποστηρικτής όλων των κοινωφελών υπηρεσιών που εδρεύουν στο νησί: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, Αστυνομικός Σταθμός Σκύρου, Γηροκομείο Σκύρου, Πυροσβεστική Σκύρου, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Σκύρου κλπ.
  • Τέλος και κατά περίπτωση βοηθά άπορους συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας των ίδιων ή των παιδιών τους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΣΝΕ ακολουθεί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης (Θαλάσσιο περιβάλλον, χώροι επιβατών και προσωπικού) και επιδιώκει να βρίσκεται πάντα σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα. Στοχεύει σε μία ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη, λαμβάνοντας πάντα υπόψη της τις οικολογικές ανάγκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και τις συνθήκες από πλευράς υγιεινής αλλά και άνεσης των επιβατών  και των εργαζομένων της.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Εταιρία έχει βραβευθεί το 2018 με το βραβείο bronze TOURISM AWARD για το έργο, την επιτυχημένη πορεία της  και την προσφορά της ως πυλώνα ανάπτυξης για τη Σκύρο.

Ασφάλεια στο Ταξίδι σας, Οικονομία και σιγουριά

Η ΣΝΕ εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια στο ταξίδι σας, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.

Το προσωπικό της είναι πλήρως εκπαιδευμένο για να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση και ο εξοπλισμός του πλοίου περνά από συχνούς ελέγχους.

Το κόστος των εισιτηρίων είναι από τα οικονομικότερα για επιβάτες και οχήματα και η ΣΝΕ στην πολιτική της υιοθετεί ειδικές προσφορές προς όφελος των επιβατών. Τα εισιτήρια του πλοίου τυγχάνουν επίσης κρατικής επιδότησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , τα τελευταία έτη.

Επιλέξτε τη ΣΝΕ και ταξιδέψτε γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια!

 

Χρήσιμα links

www.skyros.gr

www.linariaport.gr

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ