Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή
map

Γνωρίστε Την Ανεμόεσσα Του Αιγαίου

Η Σκύρος βρίσκεται στα ανατολικά της Εύβοιας και είναι το νοτιότερο και μεγαλύτερο νησί  των Σποράδων. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Κύμης στην Εύβοια, ενώ διαθέτει αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και διεθνείς προορισμούς. Είναι ένα πανέμορφο νησί στην καρδιά του Αιγαίου  με γραφικό και αυθεντικό χαρακτήρα, μακραίωνη ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού με την ηρεμία της θάλασσας δίνοντας πάντα ένα λόγο για να την επισκεφθείς. Τα δάση καλύπτουν το 32% της Σκύρου και αποτελούνται κυρίως από πεύκα.
Ο μεγαλύτερος οικισμός είναι το χωριό (Χώρα) με την ονομασία Σκύρος, όπου συγκεντρώνεται το 95% του νησιού, με πάρα πολλά ενδιαφέροντα, όπως τα Σκυριανά σπίτια που το καθένα είναι και ένα μικρό μουσείο, τα γραφικά καλντερίμια, το αρχαίο κάστρο, την Μονή του Αγ. Γεωργίου και τα μικρά εκκλησάκια μέσα στα καλντερίμια. Ο μεγάλος πλούτος από λαογραφικά και αρχαιολογικά ευρήματα και στοιχεία, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και τη μυθολογία , κρατά ζωντανή την υπερηφάνεια των κατοίκων για την καταγωγή τους.

Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη που ταξιδεύει με το πλοίο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ξεκινά από το λιμάνι της Λιναριάς, ένα από τα πληρέστερα λιμάνια που φημίζεται για τις παροχές και τη φιλοξενία του.

 

Αν αναζητάτε έναν προορισμό με άρτια τουριστική οργάνωση όπου θα απολαύσετε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, τότε η Σκύρος είναι αυτό που ζητάτε και ανταποκρίνεται πλήρως σε κάθε οικονομική δυνατότητα. Η ιππασία στη σκυριανή φύση, οι πεζοπορίες σε φυσικά μονοπάτια, το κολύμπι στις καταγάλανες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές ή λευκό βότσαλο, οι καταδύσεις το ψάρεμα το ποδήλατο στοιχειοθετούν το τέλειο σκηνικό για τις διακοπές σας. Επίσης η σκυριανή κουζίνα στα γραφικά ταβερνάκια θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Και όσον αφορά στη νυχτερινή διασκέδαση  μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μπαράκια στη Χώρα, στο κεντρικό καλντερίμι ή την Πλατεία και διασκεδάστε ως το πρωί.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ