Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή
map

Κύμη: To Mπαλκόνι στο Αιγαίο

Η Κύμη είναι μια όμορφη, γραφική  κωμόπολη και λιμάνι στα ανατολικά παράλια της Εύβοιας. Απέχει περίπου 87 χλμ από τη Χαλκίδα και έχει περίπου 3.000 κατοίκους και είναι έδρα της μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Είναι  χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα λόφο που βλέπει στη θάλασσα και προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, γι΄αυτό και συχνά  αποκαλείται και “το μπαλκόνι στο Αιγαίο”.

Εκτός από λιμάνι που ενώνει την Εύβοια με τη Σκύρο, η Κύμη είναι μια πόλη με ιστορία και πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Έχει ισχυρό ναυτικό παρελθόν και κατά τον 19ο αιώνα είχε αυξημένη οικονομία καθώς ήταν μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Η περιοχή της Κύμης παράγει εξαιρετικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, σύκα, μετάξι και κουκούλια με τα οποία γίνονται τα περίφημα εργόχειρα κουκουλάρικα, κρασί και κεράσια.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κύμη, όπως το Λαογραφικό μουσείο, το οποίο διαθέτει πλούσιες συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης, από την καθημερινή ζωή παλαιότερων χρόνων, βιβλία και χρεόγραφα, κειμήλια θρησκευτικά και πατριωτικά, εργόχειρα και χειροτεχνήματα.

Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε κολύμπι σε κοντινές παραλίες όπως η Πλατάνα, ο Καλόγηρος, το Στόμιο Οξύλιθου και την Μουρτερή, όλες σε κοντινή απόσταση από την Κύμη.

Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της Κύμης θα βρείτε πολλά μπαράκια και ταβερνούλες με εξαιρετικό φαγητό και φρέσκα θαλασσινά και ψάρια. Φημίζεται η αστακομακαρονάδα με φρέσκους αστακούς από ντόπιους ψαράδες.

Έχοντας ως βάση την Κύμη, μπορείτε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε και άλλες περιοχές της ανατολικής Εύβοιας και όχι μόνο. Είναι μεγάλο νησί και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες όλο το χρόνο.

Επισκεφθείτε το www.kimis-aliveriou.gr για να μάθετε περισσότερα για την Κύμη.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ