Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Χώρα Σκύρου: 7 λόγοι για να την ερωτευτείς!

11/07/2023
Χώρα Σκύρου: 7 λόγοι για να την ερωτευτείς!

Χώρα Σκύρου: Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερος οικισμός της Σκύρου μοιάζει σαν ένα μέρος που παρέμεινε αναλλοίωτο στον χρόνο. Σύσσωμη αποτελεί ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφθείς, όταν βρεθείς για διακοπές στο νοτιότερο νησί των Βόρειων Σποράδων. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους η επίσκεψή σου σε αυτή θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω; Μάθε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σε κάνουν να ερωτευτείς τη Χώρα Σκύρου!

Λόγος #1: Η στρατηγική θέση της

Η Χώρα Σκύρου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βορειοανατολική μεριά του νησιού, πάνω από την παραλία του Μώλου και τα Μαγαζιά. Για πολλούς, το σημείο αυτό είναι μακράν το ωραιότερο του νησιού, καθώς προσφέρει πανοραμική θέα!

Λόγος #2: Η μοναδική της αρχιτεκτονική

Τι κι αν η Σκύρος είναι νησί των Βόρειων Σποράδων; Η Χώρα της μοιάζει με Κυκλάδες, λόγω του λευκού χρώματος και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής των σπιτιών, που απλώνονται κάτω από το  μοναστήρι του Αγ. Γεώργη και το κάστρο.

Λόγος #3: Τα πολλά συναρπαστικά καλντερίμια της

Τα φιδογυριστά σοκάκια θα σε αποζημιώσουν από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ μια βόλτα σε αυτά δεν θα είναι αρκετή. Θα επιδιώκεις ξανά και ξανά να τα γνωρίσεις ένα προς ένα ή ακόμα και να χαθείς σε αυτά. Βέβαια, το δεύτερο είναι πιθανότερο γιατί – πίστεψέ μας – είναι πολλά!

Λόγος #4: Η πλατεία του Μπρουκ

Η κανονική της ονομασία είναι «Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης» και ίσως πρέπει να την αποκαλούμε έτσι γιατί είναι… όνομα και πράγμα! Σήμα κατατεθέν της είναι το μπρούντζινο άγαλμα ενός γυμνού άντρα, αφιερωμένο στον Βρετανό ποιητή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Rupert Brooke. Σε αυτόν οφείλει και την ονομασία της! Θα τη βρεις στη βόρεια μεριά της Χώρας, κάτω από το κάστρο.

Λόγος #5: Το Κάστρο και το Μοναστήρι

Το ενετικό Κάστρο και το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγ. Γιώργη του πολιούχου της Σκύρου εκτός από την ιστορική τους αξία, προσφέρουν και πανοραμική θέα σχεδόν σε όλο το νησί. Προσφέρονται για πολλές instagramικές φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν πολλά likes!

Λόγος #6: Τα μουσεία της Χώρας

Οι φωτογραφίες και οι βουτιές μπορούν να περιμένουν (λίγο). Το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς (κατοικία του Μανώλη Φαλτάιτς τον 19ο αιώνα) και το μικρό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον Αρχιτεκτονικό Μουσείο δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σου. Το μεν διαθέτει πλούσια συλλογή καθημερινών αντικειμένων του σκυριανού νοικοκυριού και το δε, προϊστορικά (!) αντικείμενα που βρέθηκαν στο νησί.

Λόγος #7: Τα «Μαγαζιά» η πιο in παραλία της Σκύρου

Τα Μαγαζιά είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Σκύρου. Μεγάλη και οργανωμένη, με ταβέρνες και beach bars για κάθε γούστο, δεν έχουν μόνο το όνομα, αλλά και τη χάρη!

 

Η Σκύρος και η Χώρα της σε περιμένουν για μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές!

Η Χώρα Σκύρου σε περιμένει να τη γνωρίσεις, να την ερωτευτείς και να την αγαπήσεις. Πρόκειται για ένα ακατέργαστο «διαμάντι» και λίγοι γνωρίζουν το μεγαλείο που τους επιφυλάσσει. Αν μάλιστα σκεφτείς ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το να την επισκεφθείς γίνεται ακόμα πιο must! Για να φτάσεις στο ελληνικό νησί των πόνυ, πρέπει πρώτα να πας στο λιμάνι της Κύμης, (ανατολική Εύβοια) απ’ όπου θα πάρεις το καράβι. Η διαδρομή διαρκεί μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά. Κλείσε σήμερα κιόλας το εισιτήριό σου για Σκύρο με ΣΝΕ και ανακάλυψε μόνος σου τον επόμενο αγαπημένο σου προορισμό!

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Χώρα Σκύρου: 7 λόγοι για να την ερωτευτείς»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ