Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Σκύρος: Οι 10+1 top παραλίες της

12/05/2023
Σκύρος: Οι 10+1 top παραλίες της

Σκύρος, ένας καλοκαιρινός προορισμός που ξεχωρίζει για τις παραλίες του. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, αποτελώντας μάλιστα το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί τους. Η δε ξεχωριστή μορφολογία της περιλαμβάνει πανέμορφα καταπράσινα τοπία δίπλα στη θάλασσα, μαζί με πολλές και διαφορετικές παραλίες. Κάθε μία τους είναι διαφορετική, αλλά όλες τους έχουν κοινό χαρακτηριστικό τα γαλαζοπράσινα νερά και την ηρεμία που προσφέρουν. Ποιες είναι όμως αυτές που αξίζει να επισκεφτείς όταν βρεθείς στο νησί; Μάθε περισσότερα μέσα από το άρθρο που ετοιμάσαμε για εσένα!

Αυτές είναι οι must visit παραλίες της Σκύρου!

1. Ο Άγιος Πέτρος με τη φυσική σκιά

Αμμώδης παραλία με λίγα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά διαθέτει αρκετά πεύκα γύρω της που προσφέρουν φυσική σκιά. Οι αμμόλοφοι πίσω της κάνουν το τοπίο ξεχωριστό.

2. Η εξαιρετική και οργανωμένη παραλία της Κυρά Παναγιάς

Παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά. Τριγύρω υπάρχουν δέντρα που προσφέρουν σκιά, ενώ υπάρχουν και ομπρέλες σε περίπτωση που θελήσεις μία οργανωμένη επιλογή.

3. Ο αμμώδης Πεύκος με τα… πεύκα που μπαίνουν στη θάλασσα

Τα πεύκα που περιβάλλουν την παραλία σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα και κάνουν το τοπίο ιδιαίτερα όμορφο. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της μορφολογίας της προστατεύεται από τους ανέμους του αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην πιάνει κύμα εύκολα.

4. Η Καλαμίτσα, αγαπημένη παραλία των surfers

Λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων, αυτή η παραλία αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ιδιαίτερα του wind-surfing. Διαθέτει πλήρη οργάνωση, ενώ κατά μήκος της θα βρεις καφέ και ταβέρνες.

5. Η πανέμορφη Αγαλίπα

Η ψιλή άμμος και οι βράχοι που περιβάλλουν την Αγαλίπα στη Σκύρο κάνουν το τοπίο να μοιάζει μαγικό. Η παραλία βρίσκεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία και γι’ αυτό, μπορείς να την προσεγγίσεις μόνο με βάρκα ή με τα πόδια.

6. Μώλος, η «κεντρική» παραλία της Σκύρου

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή των επισκεπτών του νησιού. Αυτή η τεράστια αμμουδιά με τα γαλήνια νερά είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει και beach bars που σφύζουν από κόσμο που θέλει να διασκεδάσει.

7. Η δημοφιλής παραλία των Μαγαζιών

Οργανωμένη παραλία σε μεγάλη αμμουδιά που αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Μώλου. Κατά μήκος της υπάρχουν ταβέρνες, beach bar και καφετέριες. Πρόκειται για αγαπημένη επιλογή των επισκεπτών της Σκύρου, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα της.

8. Οι Αχερούνες των οικογενειών

Κατάλληλη παραλία για μικρούς και μεγάλους, η παραλία Αχερούνες στη Σκύρο συνδυάζει άμμο, ρηχά και ζεστά νερά, φυσική σκιά από τα δέντρα, οργάνωση, αλλά και καφετέριες για να απολαύσεις το καφεδάκι σου.

9. Η Ατσίτσα. ο γραφικός κολπίσκος της Σκύρου

Όταν βρεθείς στην Ατσίτσα, θα νιώσεις αμέσως τη γαλήνη και την ηρεμία που θα εκπέμψει μέσα σου. Έχει πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, συνδυάζοντας αρμονικά το πράσινο με το γαλάζιο.

10. Τα αμμουδερά Γυρίσματα

Έχει ο καιρός γυρίσματα, έχει και η Σκύρος! Πρόκειται για μία υπέροχη αμμουδερή παραλία μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου, η οποία διαθέτει τόσο οργανωμένη όσο και ελεύθερη πλευρά.

+1. Η Πουριά με το γραφικό εκκλησάκι

Εδώ, θα συνδυάσεις το κολύμπι με μία επίσκεψη στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που έχει σκαλιστεί μέσα σε βράχο. Κι όταν ολοκληρώσεις τις βουτιές σου, μπορείς επίσης να επισκεφτείς και άλλα κοντινά εκκλησάκια όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής και του Άγιου Ερμολάου.

Η Σκύρος και οι παραλίες της σε περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι!

Αν αναζητάς ηρεμία και μαγικά τοπία, τότε η Σκύρος είναι το νησί που αξίζει να επισκεφτείς! Οι δε παραλίες της καλύπτουν κάθε γούστο και είναι σίγουρο ότι θα σε συναρπάσουν με την ομορφιά τους. Μην περιμένεις λοιπόν άλλο. Κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου για Σκύρο με ΣΝΕ και ανακάλυψε μόνος σου όλες τις μοναδικές εμπειρίες που θα σου προσφέρει.

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σκύρος: Οι 10+1 top παραλίες της»;
Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ