Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Κύμη Ευβοίας: Ένα «μπαλκόνι» με θέα στη Σκύρο!

10/10/2023
Κύμη Ευβοίας: Ένα «μπαλκόνι» με θέα στη Σκύρο!

Κύμη Ευβοίας: Το πανέμορφο γραφικό λιμάνι που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με τη Σκύρο. Πριν φτάσεις στον τελικό προορισμό των διακοπών σου, δηλαδή το όμορφο νησί μας, άδραξε την ευκαιρία για να κάνεις μία στάση και σε αυτή την ξεχωριστή παραθαλάσσια πόλη. Έτσι, θα επεκτείνεις τις διακοπές σου, γεμίζοντας νου και καρδιά με έξτρα εμπειρίες και στιγμές που αξίζει να ζήσεις…

Η Κύμη Ευβοίας και οι ομορφιές της

Το προσωνύμιο «Μπαλκόνι του Αιγαίου» που συνοδεύει την Κύμη δεν προέκυψε τυχαία! Από τη μία, διαθέτει προνομιακή και στρατηγική θέση στη μέση της Εύβοιας. Από την άλλη, το ότι βρίσκεται 200 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας, την κάνει όντως να θυμίζει… βεράντα. Οι ομορφιές της Κύμης δεν περιορίζονται όμως εδώ. Σε κοντινή απόσταση, θα ανακαλύψεις πανέμορφα τοπία που περιλαμβάνουν βουνά, δάση, σπήλαια και φυσικές πηγές. Εφόσον αγαπάς την πεζοπορία, προγραμμάτισε οπωσδήποτε ένα trekking στη Δίρφη, το «μικρό Φούτζι» της Εύβοιας. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσεις από κοντά τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του. Αν τώρα επισκεφτείς την Κύμη καλοκαίρι, μην παραλείψεις να βουτήξεις στις πεντακάθαρες παραλίες της, με πρώτη και καλύτερη τη Θαψά, τη «γαλάζια λίμνη» της Εύβοιας.

Φυσικά, στην Κύμη υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές και για όσους αγαπούν την καλή ζωή. Εδώ, θα γευτείς ολόφρεσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια σε τοπικά ταβερνάκια, καθώς και τον μοναδικό μπακλαβά της, τα νόστιμα αμυγδαλωτά και φυσικά τα διάσημα αποξηραμένα σύκα της. Κι όταν έρθει το βράδυ, μην παραλείψεις να απολαύσεις το ποτό σου σε χαλαρούς ή… έντονους ρυθμούς σε ένα από τα μπαράκια που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Περνώντας από το «μπαλκόνι» στην «ανεμόεσσα» του Αιγαίου

Αφού λοιπόν ανακαλύψεις την Κύμη Ευβοίας και τις ομορφιές της, σάλπαρε με το πλοίο της ΣΝΕ για την Ανεμόεσσα του Αιγαίου, τη Σκύρο! Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση νησιού, γεμάτου συναρπαστικές αντιθέσεις που θα κερδίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον και την καρδιά σου. Βουνό ή θάλασσα; Πευκόφυτη φύση Σποράδων ή μορφολογία τοπίου των Κυκλάδων; Χαλάρωση ή διασκέδαση; Ηλιοθεραπεία ή θαλάσσια σπορ; Αστακομακαρονάδα ή ντόπιο κατσικάκι; Σε κάθε ερώτημα των καλοκαιρινών διακοπών σου, η Σκύρος είναι η απάντηση!

Τι να πρωτογράψουμε τώρα γι’ αυτό το νησί που να χωρά σε μία παράγραφο; Η Σκύρος φημίζεται για τις ξεχωριστές παραλίες της, με τη βλάστηση να φτάνει ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για πεζοπορίες και ορεινές εξορμήσεις, καθώς έχει αρκετά βουνά με χαμηλό υψόμετρο. Ο βασικότερος ορεινός όγκος, είναι η περιοχή του Κόχυλα (792 μέτρα) που αποτελεί υποψήφια Ειδική Περιοχή Διατήρησης. Πιο δημοφιλής οικισμός δεν είναι άλλος από τη Χώρα Σκύρου με τα γραφικά καλντερίμια της. Όταν βρεθείς στο νησί, μην παραλείψεις να επισκεφτείς και τα αξιοθέατά του όπως το σπουδαίο Μουσείο Φαλτάιτς που διασώζει τη σκυριανή παραδοσιακή κληρονομιά. Εξαιρετική είναι και η τοπική γαστρονομία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ντόπια αστακομακαρονάδα, την περίφημη σκυριανή λαδόπιτα, τεροπτάρια με τραχανά και τυρί και πολλά ακόμα εδέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σκύρο, δεν έχεις παρά να διαβάσεις όλα τα άρθρα που ετοιμάζουμε για σένα και ανεβάζουμε τακτικά στο travel blog μας.

Κύμη & Σκύρος έχουν ένα κοινό: Βρίσκονται κοντά στην Αθήνα!

Ένα από τα πλεονεκτήματα της Κύμης Ευβοίας και κατ’ επέκταση της Σκύρου που βρίσκεται απέναντί της είναι η κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Κύμης απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, κάτι που χρονικά μεταφράζεται σε 2 περίπου ώρες. Από την Κύμη έως τη Σκύρο, το ταξίδι σου με το πλοίο μας, τον Αχιλλέα, διαρκεί μία ώρα και πενήντα λεπτά. Γι’ αυτό, τόσο η Κύμη όσο και φυσικά η Σκύρος μας αποτελούν ιδανικές επιλογές για αποδράσεις, ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο.

Ταξίδεψε στη Σκύρο γρήγορα και οικονομικά με ΣΝΕ!

Σαφώς, η Κύμη Ευβοίας αποτελεί έναν ξεχωριστό παραθαλάσσιο ηπειρωτικό προορισμό που αξίζει να ανακαλύψεις, πριν φτάσεις στη Σκύρο! Για να περάσεις όμως απέναντι στο νησί, θα χρειαστεί να κλείσεις το εισιτήριό σου με τη ΣΝΕ, την μοναδική εταιρεία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο. Μην περιμένεις λοιπόν άλλο και κάνε τώρα την κράτησή σου online, εύκολα και γρήγορα, στο www.sne.gr. Με μετόχους της τους δημότες του νησιού και φιλοσοφία της την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σου, η εταιρεία μας σου εγγυάται μία άνετη και ασφαλή εμπειρία ταξιδιού. Χαλάρωσε λοιπόν στα άνετα καθίσματα του πλοίου μας και απόλαυσε την διαδρομή μαζί με την παρέα σου.

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Κύμη Ευβοίας: Ένα «μπαλκόνι» με θέα στη Σκύρο»;
Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ