Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Αγαλίπα, Σκύρος: Μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς

18/12/2023
Αγαλίπα, Σκύρος: Μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς

Αγαλίπα, Σκύρος: Μια παραλία εκπάγλου καλλονής και -κατά πολλούς- η ομορφότερη του νησιού! Σίγουρα ο χαρακτηρισμός αυτός, είναι αξιόλογο παράσημο και σπουδαίος τίτλος τιμής, όταν μιλάμε για έναν νησί σαν τη Σκύρο. Δηλαδή, διάσημο για τις εντυπωσιακές και άγριας ομορφιάς παραλίες του που συνδυάζουν βραχώδη τοπία και πυκνή πράσινη βλάστηση. Τι είναι αυτό όμως που κάνει την Αγαλίπα Σκύρου να ξεχωρίζει;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα μόνο με λέξεις. Το ιδανικό είναι να την επισκεφθείς και να εξακριβώσεις από μόνος σου τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ιδιαίτερη. Ωστόσο, θα κάνουμε μια προσπάθεια να σου δώσουμε κάποιους καλούς λόγους να μεταβείς στην Αγαλίπα και να το διαπιστώσεις!

Αγαλίπα, Σκύρος: Ένας επίγειος παράδεισος

Η Ελλάδα γενικά, έχει πολλές ωραίες παραλίες. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο, θα βρεις άριστες αξιολογήσεις και πλήθος από διθυραμβικά σχόλια για πολλές από αυτές. Οι περισσότερες από αυτές όμως, ακροβατούν μεταξύ μύθου και υπερβολής. Ωστόσο, όταν κάνουμε λόγο για την απαράμιλλη ομορφιά της Αγαλίπας στη Σκύρο, είμαστε πέρα για πέρα ειλικρινείς. Η Αγαλίπα μοιάζει με τοπίο πειραγμένο με φίλτρα του Instagram: κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος και… πολύχρωμα βράχια. Ναι, καλά διάβασες! Τα βράχια λάμπουν σε κόκκινο, μοβ και κίτρινο χρώμα λόγω των ιδιαίτερων ορυκτών που τα συνθέτουν.

Αγαλίπα, Σκύρος: Απομόνωση και αγαλλίαση

Αν κι εσύ θεωρείς τις διακοπές συνώνυμο της αγαλλίασης και της ξεκούρασης, η Αγαλίπα Σκύρου είναι ο ιδανικός προορισμός. Δεν είναι οργανωμένη και αποτελεί το τέλειο καταφύγιο για όσους αγαπούν τις απόμερες παραλίες. Καθώς η πρόσβαση από την ξηρά είναι κάπως δύσβατη και χρονοβόρα, ο ευκολότερος δρόμος είναι μέσω θαλάσσης. Όπως καταλαβαίνεις, θα έχεις πάντα τον χώρο και την ηρεμία που επιζητάς.

Αγαλίπα, Σκύρος: Ιδανική για φυσιολάτρες

Αν αγαπάς τη φύση και την εξερεύνηση, η διαδρομή προς την Αγαλίπα είναι ό,τι πρέπει για σένα. Εφόσον αποφασίσεις να την προσεγγίσεις με τα πόδια, ακολούθησε τις πινακίδες για την παραλία Άγιος Πέτρος (βορειοδυτική ακτή Σκύρου). Λίγο πριν να φτάσεις στον Άγιο Πέτρο, θα δεις ένα πλατύ μονοπάτι στα αριστερά σου. Αυτή είναι και η αφετηρία για το μονοπάτι της Αγαλίπας Σκύρου, μιας πεζοπορίας που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Η διαδρομή είναι το κάτι άλλο, γεμάτη κωνοφόρα και πυκνή βλάστηση. Προς το τέλος της, υπάρχουν βοηθητικά σκοινιά καθώς η κατάβαση είναι ελαφρώς πιο ολισθηρή και απότομη.

Αγαλίπα, Σκύρος: Το μυστηριώδες ναυάγιο

Νότια της Αγαλίπας Σκύρου, υπάρχει η παραλία «Ναυάγιο» που χρωστάει το όνομά της στα απομεινάρια ενός καϊκιού που ξέμεινε εκεί. Είναι αρκετά μικρότερη και εν αντιθέσει με τη μεγάλη, είναι καλυμμένη με βότσαλα και χοντρή άμμο. Το ασυνήθιστο θέαμα ενός ναυαγίου και το μυστηριώδες πέπλο που το περιβάλλει, συνθέτουν ένα καρτ-ποσταλικό σκηνικό που σπάνια συναντά κανείς. Για να βρείτε το Ναυάγιο, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στις πινακίδες που θα συναντήσετε όταν φτάνετε στην Αγαλίπα.

 Γνώρισε τη σαγηνευτική Αγαλίπα Σκύρου με τη ΣΝΕ

Η Αγαλίπα Σκύρου με τα πεντακάθαρα νερά, τους πλουμιστούς βράχους και το μυστηριώδες ναυάγιο σε περιμένει να την επισκεφθείς. Σταμάτα να διαβάζεις τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και ανακάλυψε το μεγαλείο της με τα ίδια σου τα μάτια. Κλείσε τώρα κιόλας εισιτήρια για Σκύρο με τη ΣΝΕ και… ώρα καλή στην πρύμνη σου!

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Αγαλίπα, Σκύρος: Μία παραλία απαράμιλλης ομορφιάς»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ