Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Σκύρος: Διακοπές στη Βασίλισσα των Σποράδων

06/02/2024
Σκύρος: Διακοπές στη Βασίλισσα των Σποράδων

Η Σκύρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές, καθώς είναι ένα νησί που τα έχει όλα! Είναι ο τέλειος συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, παραδοσιακής ατμόσφαιρας και δραστηριοτήτων για κάθε γούστο, συνθέτοντας μια εξαιρετική εμπειρία απόδρασης. Ασφαλώς, η επιλογή προορισμού για διακοπές ποικίλλει ανάλογα τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του καθενός. Όμως, η Σκύρος προσφέρει μια ποικιλία μοναδικών χαρακτηριστικών που μπορούν να καλύψουν κάθε προτίμηση. Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί, καλοί και ιδιαίτεροι λόγοι για τους οποίους η Σκύρος είναι το… place to be! Επειδή όμως δεν μπορούμε να τους καταγράψουμε όλους, θα σου επισημάνουμε τους σημαντικότερους!

Σκύρος: Στη Χώρα όπου ο χρόνος παγώνει

Στο σύνολό της, η Χώρα Σκύρου αποτελεί ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει αν βρεθεί στο νοτιότερο νησί των Β.Σποράδων. Η Χώρα του νησιού, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και μαζί με τα δαιδαλώδη και στριφογυριστά καλντερίμια της, συνθέτει ένα καρτ-ποσταλικό σκηνικό. Το άκρως σαγηνευτικό τοπίο, συμπληρώνει η απαράμιλλης ομορφιάς και αισθητικής αρχιτεκτονική των σκυριανών κατοικιών. Τα σπίτια στη Σκύρο, έχουν κυρίως ορθογώνιο σχήμα και οι ελεύθερες επιφάνειές τους είναι εσωτερικά και εξωτερικά ασβεστωμένες! Τα αρχοντικά, έχουν εμφανώς μεγαλύτερο μέγεθος κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι στη Χώρα Σκύρου, ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει! Κι αυτό θα το έπαιρναν ως ένα από τα καλύτερα κομπλιμέντα οι κάτοικοί της.

Σκύρος: Διακοπές και γαστρονομία πάνε μαζί! 

Το «διαμάντι του Αιγαίου» διαθέτει μια πολύ πλούσια γαστρονομική παράδοση και από την πρώτη μπουκιά θα διαπιστώσεις πως είναι το κάτι άλλο! Το λεμονάτο κατσικάκι, η αστακομακαρονάδα, οι μακαρούνες, τα τεροπτάρια, η σκυριανή γραβιέρα, οι λαδόπιτες, τα σκυριανά αμυγδαλωτά, είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εκτός από το άφθονο φωτογραφικό υλικό, τα σουβενίρ και τις αναμνήσεις, ετοιμάσου να επιστρέψεις και με κάμποσα παραπανίσια κιλά!

Σκύρος: Η φύση στα καλύτερά της

Η Σκύρος είναι από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα μέρη για τους φυσιολάτρεις! Άλλωστε, είναι γνωστή για τα εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της, ανάμεσα στα οποία συναντά κανείς τα πάντα: από αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά μέχρι απόκρημνες βουνοκορυφές με απότομες χαράδρες. Προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ και πολλές ακόμα υπαίθριες δραστηριότητες, αρκετές για να μην πλήξεις ποτέ!

Σκύρος: Διακοπές και Ιστορία

Υπάρχουν πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα στο νησί, με πρώτα και καλύτερα το Βυζαντινό Κάστρο και το Μοναστήρι. Εκτός από την τεράστια ιστορική τους αξία, παρέχουν και μοναδική πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Επιπροσθέτως, από τα must είναι το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς (κατοικία του Μανώλη Φαλτάιτς τον 19ο αιώνα) και το μικροσκοπικό αλλά πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο. Το πρώτο διαθέτει μια πολύ πλούσια συλλογή καθημερινών αντικειμένων του σκυριανού νοικοκυριού και το δεύτερο, ευρήματα από την χρονολογούνται από την πρωτοελλαδική περίοδο (2.800-1900 π.Χ.) έως τα ρωμαϊκά χρόνια!  Στα… S.O.S., ανήκει και ο αρχαιολογικός χώρος Παλαμαρίου, ένας εκ των σπουδαιότερων προϊστορικών οικισμών του Αιγαίου. Ήταν οικισμός της Πρώιμης και της Μέσης Χαλκοκρατίας (3η και 2η χιλιετία π.X.) ήκμασε για περισσότερο από μία χιλιετία και εγκαταλείφθηκε στα τέλη του 17ου π.Χ. αιώνα.

Σκύρος: Αναπτυγμένες υποδομές

Η Σκύρος διαθέτει άριστες τουριστικές υποδομές, με μεγάλο πλήθος εστιατορίων, μπαρ, καταλυμάτων και καταστημάτων. Όπως κι αν σου αρέσει να διασκεδάζεις, όποιο κι αν είναι το στυλ σου, στη Σκύρο θα βρεις 100% αυτό που ψάχνεις. Υπάρχει τέτοια ποικιλία και πληθώρα επιλογών που ακόμα και ο πλέον απαιτητικός επισκέπτης δεν θα βρει την παραμικρή έλλειψη!

Σκύρος: Σπουδαία ναυτική παράδοση

Η Σκύρος είναι ξακουστή για την πλούσια ναυτική παράδοσή της. Αν θέλεις να πάρεις μια γεύση από τον νησιώτικο τρόπο ζωής, μια επίσκεψη σε ψαροχώρια όπως η Λιναριά και το Μώλος είναι ό,τι πρέπει! Αφουγκράσου τον παλμό των κυμάτων, φαντάσου τις άγκυρες να ανεβοκατεβαίνουν και τα πανιά να λυσσομανούν και νιώσε κομμάτι της ιστορίας.

Σκύρος: Ένας επίγειος παράδεισος μόλις 100’ από την Αθήνα

Οι διακοπές σου στη Σκύρο, είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα! Όσο μάλιστα το διαπιστώνεις, τόσο το να την επισκεφθείς, γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό! Για να φτάσεις στο νησί των Σκυριανών, πρέπει πρώτα να πας στο λιμάνι της Κύμης (ανατολική Εύβοια), απ’ όπου θα πάρεις τον Αχιλλέα με προορισμό το πιο βραβευμένο λιμάνι της Ελλάδας τη Λιναριά! Η διαδρομή διαρκεί μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις το αεροπλάνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος και μέσα σε 40 λεπτά να είσαι εκεί!

Αν κατάλαβες κι εσύ πως οι διακοπές σου περνούν από τη Σκύρο, η επιλογή είναι μονόδρομος!

Η βασίλισσα των Σποράδων σε περιμένει για να σου αποκαλύψει ένα προς ένα τα μυστικά της. Η Σκύρος είναι το πιο τέλειο μέρος για διακοπές και όλο και περισσότεροι γνωρίζουν το πραγματικό της μεγαλείο! Κλείσε σήμερα κιόλας το εισιτήριό σου για Σκύρο με ΣΝΕ και ανακάλυψε μόνος σου τον επόμενο αγαπημένο σου προορισμό!

 

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σκύρος: Διακοπές στη Βασίλισσα των Σποράδων»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ