Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Σκύρος: Τα 10+1 top αξιοθέατά της

30/06/2023
Σκύρος: Τα 10+1 top αξιοθέατά της

Σκύρος: Τα 10+1 top αξιοθέατά της

Σκύρος, ένα νησί που όχι μόνο συνδυάζει Κυκλάδες & Σποράδες, αλλά σου προφέρει την δυνατότητα να επισκεφτείς μοναδικά αξιοθέατα. Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά που πρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμα των διακοπών σου όταν βρεθείς στο νησί; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για εσένα και ανακάλυψέ τα ένα προς ένα!

Αυτά είναι τα αξιοθέατα της Σκύρου που αξίζει να επισκεφτείς!

  1. O Αρχαιολογικός οικισμός Παλαμάρι

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς του Αιγαίου. Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, κοντά στην ακτή και με εκπληκτική θέα προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει αρχαίες κατοικίες, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και νεκροταφεία, που παρέχουν αξιοσημείωτες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και την οργάνωση της κοινότητας της εποχής.

  1. Η παλιά Μονή Αγιου Γεωργίου του Σκυριανού

Απίστευτη θέα και μεγάλη ιστορία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης Μονής. Χρονολογείται το 960 μ.Χ. και αποτελείται από τοιχογραφίες και εικονίσματα που μετρούν πολλά χρόνια πίσω.

  1. Τα μοναδικά αλογάκια της Σκύρου

Είναι μια αρχαία ελληνική φυλή που επιβίωσε στη Σκύρο. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 190 αλογάκια στο νησί και μόλις 300 σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελούν κομμάτι της παράδοσης και μπορείς να τα επισκεφθείς στις ειδικές φάρμες που ζουν.

  1. Το ιδιαίτερο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Πολλοί το παρουσιάζουν ως έργο τέχνης και όχι άδικα! Κατάλευκο και σφηνωμένο μέσα σε ένα γιγάντιο βράχο, σίγουρα χαρίζει μία ιδιαίτερη εικόνα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη θάλασσα που βρίσκεται στο φόντο, η εικόνα γίνεται πραγματικά μοναδική.

  1. Φυσικά, το Κάστρο

Κάθε πόλη με ιστορία, έχει και το Κάστρο της. Έτσι και η Σκύρος διαθέτει το δικό της, στο πιο ψηλό σημείο της Χώρας. Εκεί, έγιναν τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του νησιού. Σήμερα, όταν βρεθείς εκεί, θα θαυμάσεις την απέραντη θέα ολόκληρου του νησιού καθώς και της θάλασσας, μέχρι να «χαθεί» το μάτι σου.

  1. Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάϊτς

Από τα πρώτα τοπικά Ιστορικά – Λαογραφικά Μουσεία στην Ελλάδα. Θα ανακαλύψεις τον πλούσιο πολιτισμό της Σκύρου και θα μάθεις πώς η παράδοση συνδέει το παρόν με το μέλλον.

  1. Οι αγέρωχοι ανεμόμυλοι της Σκύρου

Το νησί διαθέτει 3 ανεμόμυλους και καθένας από αυτούς βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία. Τον πρώτο θα τον βρεις στην Πουριά, ενώ μπορείς να απολαύσεις το ποτό ή το φαγητό σου μιας και πλέον λειτουργεί ως εστιατόριο/μπαρ. Ο δεύτερος και ο τρίτος έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μουσεία και θα τους βρεις στο Σταυρό και στο λόφο Θέμις, αντίστοιχα.

  1. Οι ‘καλά κρυμμένες’ θαλάσσιες σπηλιές

Αν είσαι λάτρης της θάλασσας και της εξερεύνησης, η Σκύρος διαθέτει 15 σπηλιές που μπορείς να επισκεφθείς. Αυτές που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς είναι η Πεντεκάλη και η Διατρυπτή. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι βράχοι πάνω τους χαρίζουν ένα επιβλητικό τοπίο; Φρόντισε να πας με χαμηλή βάρκα ή καΐκι, καθώς μόνο έτσι θα μπορείς να τις εξερευνήσεις.

  1. Ο φάρος στο Λιθάρι, ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα του νησιού

Ποιος δε θα ήθελε να δει το μοναδικό φάρο στην Ελλάδα με διώροφο κτίσμα στη βάση του πύργου; Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1894 και κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμεινε σβηστός. Ο φάρος αλλά και ο αρχικός μηχανισμός του έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία.

  1. Η Στάση στα Παλιά ορυχεία Ατσίτσας

Αν βρεθείς στην Ατσίτσα, αξίζει να κάνεις μία στάση στα παλιά ορυχεία σιδηρομεταλλεύματος. Είχαν κατασκευαστεί από τους Γερμανούς κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα αποτελούν πρότυπη αγροτουριστική επιχείρηση. Με λίγα λόγια, μπορείς να γευθείς παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα από βιολογικές πρώτες ύλες.

+1. Οι πανέμορφες παραλίες της Σκύρου

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, οι must visit παραλίες είναι o Άγιος Πέτρος, η Καλαμίτσα, ο Πεύκος και ο Μώλος. Χαρακτηριστικό όλων των παραλιών της Σκύρου είναι τα πεντακάθαρα νερά και το πράσινο τοπίο που σε κάνει να «χάνεσαι» για ώρες.


Τα αξιοθέατα της Σκύρου σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Αν αναζητάς να δεις φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με ιστορία και πολιτισμό, η Σκύρος είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς! Κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου με τη SNE και γνώρισε κάθε μοναδική γωνιά του νησιού. Απόλαυσε την ποικιλία των εμπειριών που σου προσφέρει η Σκύρος και άφησέ τη να σε μαγέψει!

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

 

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σκύρος: Τα 10+1 top αξιοθέατά της»;                                                                                        Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ